| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
MariaW_INNOWACJE Administrator

|
|
w końcu udalo mi sie wynaleźć mój wymarzony lokal Lepiej nie moglam sobie wymarzyc,
ani lokalizacji, ani wyglądu budynku i lokalu, ani wlaścicieli budynku
Pierwsze fotki. Budynek, w którym bede miec swoje Centrum Day Spa
to przepiękna zabytkowa kamienica z czerownej cegly, świeżo po renowacji,
znajdująca się w ścislym centrum Slupska przy największym śródmiejskim rondzie
Trafilam na wyjątkowo uczciwych ludzi, którzy świetny lokal chceli oddac w dobre ręce, a przy tym ważny jest dla nich najpierw czlowiek, a potem pieniądze.
Aktualnie (do konca kwietnia) zajmuje go inny najemca,
miesci sie tam teraz zkola językowa, natomiast od 1 maja lokal jest
do mojej dyspozycji. Podpisalam juz umowę wlaściwą, wstępnie na 5 lat
z możliwością przedlużenia Lokal jest rozwojowy.
Drzwi wejsciowe do budynku są rzeźbione,
klatka schodowa pięknie zdobiona drewnem i kutymi poręczami, a sam lokal po generalnym remoncie.
Widok budynku idąc od strony glównej arterii miasta, od dworca PKP
Widok budynku od strony Ratusza
Miejsce na szyld, który zgodnie z projektem zostanie wykonany przez miejskiego metaloplastyka,
zaakceptowany przez konserwatora zabytków. Będzie wisial nad bialymi tabliczkami tak,
by od strony ronda byl widoczny z daleka
Szyld bedzie wykonany w podobnym stylu, kuty ze zdobieniami,
musi pasowac do stylu kamienicy, przez co bedzie sie przepięknie prezentowal.
Tablica zawieszana z napisem i logo bedzie w kolorze mieszaniny beżu i jasnego brązu,
a litery w kolorze czarnym i czekoladowego brązu.
Konstrukcja szyldu stylizowana jest na wzór szyldów austriackich
z zabytkowej ulicy Getraidegasse w Salzburgu  (moja ukochana uica w Salzburgu  )
W kolejnym poście fotki samego lokalu  _________________
DAY SPA - Centrum Urody, Centrum Szkoleniowe NEODERMA, szkolenia i dystrybucja NEODERMA
Słupsk, ul. Jedn. Narodowej 2, II piętro, 603-075-779
Instruktorzy Neoderma w POLSCE:
Maria Wysocka Słupsk
Agnieszka Witek Otyń/k. Zielonej Góry
Sprzedaż PERFECT BEAUTY
zamówienia: dayspa@poczta.fm
gg: 7833319
Ostatnio zmieniony przez MariaW_INNOWACJE dnia Wto Paź 14, 2008 2:10 pm, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Abra Gość
|
|
Ja już część widziałam ;p jeszcze tak cudnego lokalu nie widziałam..
czekam na reszte fotek:) |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
Ojejj, dziękuję kochane musialam pozmniejszac fotki dlatego dopiero teraz wklejam lokal wewnątrz.
Obecnie aktualny najemca prowadzi szkole językową, stąd krzesla, lawki, tablica itp, ale oczywiscie wszystko
zniknie w kwietniu i bede mogla wejsc z drobnym remontem (wstawienie ścianek z plyt, itd).
Caly lokal sklada sie z 2 dużych sal, korytarza i lazienki z wc. Lączna powierzchnia niecale 90m2. Kolrostyka ścian bedzie inna, w części wodnej piaskowe beże z turkusem i blękitem morza, w częsci gabinetowej twarzy - starożytny róż, krem i czekoladowy brąz, w pozostalych częściach - jeszcze gdybam
widok od środka na drzwi wejściowe z korytarza, na zewnątrz duży hol z fotelami i stolem, które wygospodaruje na poczekalnie, bo wlasciciele pozwalają mi z tego korzystac. Przylegające ściany mogę wykorzystac na reklame ze styroduru, plakaty, tablice z oferta itp...
Tutaj będzie duża sofa, stoliczek i dystrybutor z wodą mineralną czyli poczekalnia
Przejście do lazienki i wc
Tu będzie część paznokciowa, duży póokrągly stól drewaniany do pracy i póleczki z mlecznego szkla. Drewno wszedzie w kolorze gruszy.
Widok na pomieszczenie na wprost drzwi wejściowych,
na środku bedzie recepcja, za nią bedzie wstawiona ścianka i za ścianką część socjalna
na zmiane odzieży codziennejw roboczą, buty, torebki i moje szpargaly
Widok na przyszle zaplecze z boku, scianka stanie mniej wiecej tu, gdzie teraz wisi lusterko.
Tu będzie lazienka przylegająca do gabinetu wodnego,
kabina z hydro, sauna parowa, wc, bidet i umywalka
Wejście do gabinetu na cialo
Wejście do drugiego pomieszczenia, drzwi izolowane, wygluszone,
więc jakas rozrechotana klientka na paznokciach nie bedzie przeszkadzala pacjentowi relaksującemu sie w fotelu masującym za dzrwiami
Drugie pomieszczenie, tu tez staną ścianki wydzielające pomieszczenie zabiegowe twarzy,
pomieszczenie zaciemnione z intymnym oświetleniem gdzie stanie wielki profesjonalny fotel masujący, oraz 3 czesc - na pedicure.
Jestem zachwycona oświetleniem w calym lokalu, instalowal (na szczescie) inteligentny elektryk.
Każde pomieszczenie obsluguje kilka wlączników światla, w związku z czym moge regulowac oświetlenie pomieszczen naprzemiennie, bez koniecznosci stalego świecenia nad calą powierchnią
Przez okna widoki na zabytkowe kamienice śródmieścia albo na drzewa, które (na szczęście) niedlugo sie zazielenią
Przejście do lazienki i wc
Lazienka idealna wyposażona w aluminiowy zlew i szafki, a dla klientów osobna umywalka, tzw. czysta
Nad calością podwieszane sufity i dodatkowe halogenki
Dodatkowo, na calości polozone są cieplutkie i przyjemne panele podlogowe
Umowe mam podpisaną juz jakis czas, ale i tak co kilka dni zagladam do niej i sie upewniam, czy to prawda  jestem taka szczesliwa, ze az mnie nosi
i nie moge sie doczekac, zeby juz tam wparowac z hydraulikiem, farbami, pedzlami itp  _________________
DAY SPA - Centrum Urody, Centrum Szkoleniowe NEODERMA, szkolenia i dystrybucja NEODERMA
Maria Wysocka Słupsk
Sprzedaż PERFECT BEAUTY
Ostatnio zmieniony przez MariaW_INNOWACJE dnia Czw Maj 22, 2008 8:58 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
Dodatkowo, w części rehabilitacyjno - relaksacyjnej bedzie stal taki fotel masujący.
Plecy- unikalny system masażu z podgrzewaniem, siedzisko- masaż wibracyjny i powietrzny,
uda- -podwójne poduszki powietrzne, lydki – masaż pneumatyczny, stopy – masaż pneumatyczny z podgrzewaniem,
ramiona – masaż pneumatyczny, odtwarzacz MP3 z wbudowanymi głośnikami + słuchawki.
Przetestowalam na targach i w salonie u znajomej w Trójmieście. Nie chcialam z niego zlazic hahahaha.
U nas nie jest to jeszcze takie popularne, ale w np. Niemczech takie fotele
traktuje sie podobnie jak solarium, to znaczy placi sie za minuty masażu, np. za 20 min masażu....
U mnie póki co nie bede wyliczac minut na zlotówki, tylko w ofercie bedzie pól godziny
masażu calego ciala jako indywidualna oferta oraz jako gratisowy zabieg w pakietach Day SPA i w zbiegach na cale cialo jako dodatek.
Jeśli pojawi sie zainteresowanie masażem w fotelu na czas - wprowdze to do oferty
W części pazurkowej bedzie stal taki stól do pracy
oraz takie fotele
w części zabiegowej na cialo stól do masażu i zabiegów na cialo
w części zabiegowej twarz aparatura zabiegowa i mikrodermabrazja
w recepcji gablotki podświetlane na produkty
jeszcze dumam i nie moge sie zdecydowac jak zrobic recepcje bo jest kilkanascie pomyslów hahaha,
no i jeszcze "robi sie" - to znaczy moje Kochanie robi projekt stanowiska do pedicure,
bo doszlam do wniosku ze na glowe upadli ci, co sobie licza 6 tysiecy albo 4 500 za zwykly fotel do pedicure
(zwykly, bo taki z hydromasazem wbudowanym kosztuje 9 tys hahahahahahahahahaha)
fotorelacja na bieżąco jeszcze musze obfocic sale konferencyjna.
Na I pietrze kamienicy wiązek Solidarności jest wielka piekna sala konferencyjna, którą można wynająć na dzień czy 2, np. na warsztaty
a poza tym, mam pomysl na wykorzystanie tej sali konferencyjnej
- raz na jakiś czasm np. przed świętami, bede organizowac jakis kosmetyczny dzien z wolnym wstępem,
poświęcony konkretnemu tematowi/problemowi kosmetycznemu lub konkretnej grupie klientów.
Np. dzień AZS (poświęcony problematyce atopowego zapalenia skóry), podwieczorek dla seniorów (poświęcony osobom w wieku dojrzalym), dzień smuklej linii (dla osób walczących z otylością, cellulitem, itd), dzień dla przyszlych mam i świeżo upieczonych mam (dla kobiec w ciąży i matek w celu omówienia pielęgnacji ciala w tych okresach, zaproponowania zabiegów).
Do konkretnego problemu zostanie zaproszona odpowiednia osoba
w celu poprowadzenia wykladu, np. dermatolog, ginekolog - polożnik, farmaceuta...
Na spotkaniu bedzie katering, omówienie problemów pielęgnacyjnych, propozycje zabiegów,
bezplatny pokaz zabiegu na chętnej osobie z uczestników, rozdanie talonów ze zniżkami na zabiegi, drobne prezenty - niespodzianki....
Myślicie, że sprawdzi sie coś takiego?
Glowe rozsadza mi od pomyslów juz rozmawialam wstepnie z ginekolog - poloznik,
z paniami z apteki, która miesci sie na parterze kamienicy juz omówilysmy warunki wspólpracy, bo tak naprawde w miescie to zupelnie cos nowego
aaaaaaa, juz chce zeby byl maj
Maria Wysocka Słupsk
Sprzedaż PERFECT BEAUTY
Ostatnio zmieniony przez MariaW_INNOWACJE dnia Wto Paź 14, 2008 2:14 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
Noo, nareszcie
wlasnie odebralam klucze i kody alarmowe do lokalu
jutro ostateczne ustalenia z hydraulikiem, a w piatek od 7.00 rano (masakryczna godzina) remonttt
Maria Wysocka Słupsk
Sprzedaż PERFECT BEAUTY
gg: 7833319 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wikifiki Dopiero zaczynam
|
|
Witaj!
Czytam ogladam i nie moge juz sie doczekać otwarcia twojego salonu.
Mam najdzieje że uda ci sie zrealizowac wszystkie Twoje pomysły. Ja i kilka osób którym opowiedziałam o Twoim przedsięwzięciu
juz nie możemy sie doczekać. W naszym mieście nie ma takiego miejsca gdzie zajmą sie toba od stóp do głów
w miłej przyjaznej atmosferze. Mam nadzieje że uda ci sie zorganizować takie spotkania tematyczne jak również warsztaciki.
Pozdrawiam Karina |
|
|
|
| Powrót do góry |
| | |
| |
|  |
| |
| |
| |
| |
| |
| k.podskarbi@poczta.onet.pl |
|
 |

|
|
Czeeeśććć sto lat cie tu nie widzialam, fajowo, ze zajrzalas no jeszcze troszke i wkrótce (czerwiec) otwierany
a co u ciebie, jak szkolenia z akrylu, odezwij sie na gg  _________________
Maria Wysocka Słupsk
Sprzedaż PERFECT BEAUTY
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
Maria Wysocka Słupsk
Sprzedaż PERFECT BEAUTY
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
EwaEwciaEwka Forumowicz Popularny

|
|
Swietne te malowidla na scianie  , nie ujmujac uroku sezonowym ozdobkom  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
natina2 Forumowicz Popularny

|
|
jak tam pięknie!!! tak nastrojowo i przytulnie. Bardzo mi się podoba. Wrzuciłabyś jeszcze całe stanowisko do pedicure i tam gdzie wykonujesz masaże  _________________ Natalia |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
dorota.pomorskie Forumowicz Popularny

|
|
| Powrót do góry |
| |  |
| dorota.pomorskie@interia.eu |
|
 |
ania-k Forumowicz Popularny
|
|
Marysiu ekstra klimacik  dla mnie bomba  _________________ Instruktor i Dystrybutor NAILS SECRETS
http://pazurkowy-swiat-ani-k.blog.onet.pl
Szkolenia i dystrybucja produktów z zakresu wykonywania tatuażu brokatowego. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
A dziękuję bardzo
teraz, kiedy na dworzu szaro i zimno dopadl mnie świeczkowy szal,
zapalam świece w gabinetach a to sprawia, ze wpadaja do mnie Pani z okolicznych biur na 5 minut naladowac sie pozytywna i cieplą energia hehe  cieszę się  _________________
Maria Wysocka Słupsk
Sprzedaż PERFECT BEAUTY
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
Maria Wysocka Słupsk
Sprzedaż PERFECT BEAUTY
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ania-k Forumowicz Popularny
|
|
Marysiu pewnie czytałaś mój komentarz juz na innym forum ale napiszę jeszcze raz widzę mnóstwo pracy czasu i chęci włożonych w ten gabinet na pewno te zdjecia nie odaja atmosfery panującej w srodku tego gabinetu jeszzce raz gratuluje i jestem pelna podziwu dla Was i waszego serduch włożonego w tą Waszą świątynię  _________________ Instruktor i Dystrybutor NAILS SECRETS
http://pazurkowy-swiat-ani-k.blog.onet.pl
Szkolenia i dystrybucja produktów z zakresu wykonywania tatuażu brokatowego. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|